Post Image

L’Ajuntament de Salou allarga la mà al veïnat dels blocs d’Inmocaixa d’Emprius

Els veïns de dos blocs de 80 pisos d’Emprius, a Salou, s’han reunit amb l’alcalde Pere Granados perquè fa mesos que veuen el seu futur amb incertesa. 

Inmocaixa, que és la propietària dels seus habitatges, rebutja renovar els contractes de lloguer dels inquilins i ja n’hi ha una dotzena que han hagut de marxar.

Es tracta de pisos originàriament de protecció oficial amb opció a compra, però aquesta possibilitat va desaparèixer en les successives renovacions contractuals posteriors a la construcció dels dos blocs, l’any 2009.

La negociació de l’Ajuntament amb Inmocaixa ha permès que l’entitat obri la porta a vendre els pisos als actuals residents, però es queixen que els preus són desorbitats.

Es tracta d’un cas idèntic al que viuen uns 2.000 habitatges propietat d’Inmocaixa situats en diferents punts del territori. Al Camp de Tarragona també en trobem exemples a Vila-seca i Tarragona.

Pel que fa a Salou, ja són quatre els veïns a qui el contracte ha caducat i continuen pagant la mensualitat del lloguer. Tot i això, Inmocaixa ja els ha avisat de possibles conseqüències legals.

És per això que des de l‘Espiga de Foc de Vila-seca, que han acompanyat els veïns en tot el procés, demanen que es desplegui el reglament de mòbing immobiliari, que podria comportar sancions econòmiques importants per a Inmocaixa.

El veïnat dels blocs d’Inmocaixa d’Emprius tornarà a reunir-se amb Pere Granados, després que l’Ajuntament abordi de la problemàtica en una trobada encara sense data amb la Generalitat.

Share in
Tagged in